Mnogi ljudi sa pravom tvrde da je kafa prvi i najuspešniji primer globalizacije. Razlog tome leži u činjenici da se svakoj novoj teritoriji koju je svojim ukusom osvojila, ona u isto vreme i prilagođavala.

Tako su Bečlije shodno svom sofisticiranom ukusu u šolju omiljenog napitka dodali šlag i cimet; Amerikanci su zbog svojih navika i načina života razvili filter kafu; U Turskoj je nastao način pripreme koji je postepeno osvojio čitav Balkan; A u Italiji način pripreme koji je osvojio čitav svet.

Sertifikat Nacionalnog Instituta za italijanski Espresso, ili skraćeno „Espresso Italiano“ je svedočanstvo kojim se diče vlasnici kafića širom planete, a bariste koje ovim napitkom daju smisao jutrima, se smatraju istinskim umetnicima.

Ali kao i biljka koja mu je jedini sastojak i Espresso mora da se prilagođava, kako bi postao više lokalan, odnosno kako bi bio u skladu sa afinitetima, ukusima i navikama ljudi koji ga piju. Zbog toga je svaka šoljica Tempo del Caffe-a nastala od svetlije pržene kafe, blažeg i manje kiselog ukusa.

Jedinstvene po svojoj autentičnosti, Tempo del Caffe kapsule pretvaraju vaš Dolce gusto aparat u iskusnog baristu, koji uvek zna šta je potrebno vašoj šoljici. Bilo da želite da se razbudite, da se okrepite nakon produktivnog dana, ili da sebi posvetite pet minuta uživanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *