Mnogi ljudi sa pravom tvrde da je kafa prvi i najuspešniji primer globalizacije. Razlog tome leži u činjenici da se svakoj novoj teritoriji koju je svojim ukusom osvojila, ona u isto vreme i prilagođavala.

Tako su Bečlije shodno svom sofisticiranom ukusu u šolju omiljenog napitka dodali šlag i cimet; Amerikanci su zbog svojih navika i načina života razvili filter kafu; U Turskoj je nastao način pripreme koji je postepeno osvojio čitav Balkan; A u Italiji način pripreme koji je osvojio čitav svet.

Sertifikat Nacionalnog Instituta za italijanski Espresso, ili skraćeno „Espresso Italiano“ je svedočanstvo kojim se diče vlasnici kafića širom planete, a bariste koje ovim napitkom daju smisao jutrima, se smatraju istinskim umetnicima.

Ali kao i biljka koja mu je jedini sastojak i Espresso mora da se prilagođava, kako bi postao više lokalan, odnosno kako bi bio u skladu sa afinitetima, ukusima i navikama ljudi koji ga piju. Zbog toga je svaka šoljica Tempo del Caffe-a nastala od svetlije pržene kafe, blažeg i manje kiselog ukusa.

Jedinstvene po svojoj autentičnosti, Tempo del Caffe kapsule pretvaraju vaš Dolce gusto aparat u iskusnog baristu, koji uvek zna šta je potrebno vašoj šoljici. Bilo da želite da se razbudite, da se okrepite nakon produktivnog dana, ili da sebi posvetite pet minuta uživanja.